Obuka...


Da bi pas ušao u proces obuke nije dovoljno da pripada određenoj pasmini i da posjeduje rodovnik, već mora zadovoljiti zahtjevne kriterije selekcije. Sve pse koji se nalaze kod nas na obuci testiramo tako da već na samom početku obuke možemo napraviti određenu sliku o upotrebljivosti određenog psa. Osim vrlo strogih i preciznih zahtjeva za fizičkom kondicijom psa kojeg poseban tim promatra, potencijalni se kandidat testira i na posebne uvjete i reakcije, na izdržljivost, na oštrinu odnosno dobru narav, na okretnost, ponašanje u traganju, znatiželju, zanimanje za bačenim predmetima, reakciju u prometu, reakciju na klizavim površinama, mračnim prostorijama i visinama, reakciju na pucanj, ponašanje na ljude i životinje, itd. Vrlo je važno da psi kandidati za obuku zadovolje i zdravstveni pregled. Tek kada pas zadovolji sve zahtjeve može se započeti s adekvatnom obukom.


Psi se u našem Centru uz obuku poslušnosti, obučavaju i za razne potrebe kao što je osobna zaštita, čuvanje različitih objekata, potrebe zaštitarskih tvrtki, razne tragačke potrebe. Naše pse koriste razne policije i vojske svijeta.

Koristimo najnaprednije tehnike i metode za obuku pasa, vodiča i instruktora. Treniramo po svim vremenskim uvjetima, a pse i vodiče pripremamo za najsloženije zadatke u stresnim situacijama. Treninzi se izvode i noću i danju, na vrlo niskim temperaturama, kao i na visokim, radimo u urbanoj sredini, u šumama i na različitim nadmorskim visinama.

 


Obuka pasa u našem Centru RENMAR K9 garantira uspješnu primjenu naših pasa u svim situacijama.